ANTWOORD OP AL JE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN AAN IKVW?


 • WANNEER VERTREKKEN WE?
 • WANNEER KOMEN JULLIE TERUG?
 • HOE MOET IK BETALEN?
 • IK WIL MIJN KIND TIJDENS DE WEEK BELLEN?
 • MAG IK MIJN KIND TOCH EEN TELEFOON MEEGEVEN?
 • WAT MOET MIJN KIND MEENEMEN?
 • KUNNEN WE DE LEIDING WEL VERTROUWEN?
 • WAT GAAN JULLIE ALLEMAAL DOEN?
 • WAT ETEN JULLIE?
 • DOUCHEN EN SLAPEN DE JONGENS EN MEISJES GESCHEIDEN?
 • HOE LAAT GAAN DE KINDEREN NAAR BED?
 • HOE GAAN JULLIE OM MET EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN?
 • HOE HANDELEN JULLIE BIJ ONGEVALLEN?
WANNEER VERTREKKEN WE?

Al onze bussen vertrekken op maandagochtend 19 juli om 10.00 uur vanaf Metrostation Capelsebrug.

Daarom vragen we iedereen om voor 9;45u aanwezig te zijn, zodat we rustig alle namen kunnen controleren en de tassen in de bus kunnen zetten.

Neem buiten afscheid, als uw kind eenmaal in de bus zit kunt u er vanwege veiligheid niet in.

WANNEER KOMEN JULLIE TERUG?

We komen op 24 juli weer terug.

We proberen er weer om 13:00u te zijn, maar als er file staat kan dit afwijken. Hou onze Facebook in de gaten voor updates over de aankomsttijd.

HOE MOET IK BETALEN?

Omdat wij al veel dingen vooraf moeten betalen, willen we dat u voor we vertrekken betaalt.

U kunt dit doen via de handige betaalpagina, waarop u met iDeal en de app van uw bank makkelijk kunt betalen. Kies de week waarvoor uw kind aan is gemeld, vul de naam van uw kind en de naam van de rekeninghouder in, dan wordt de betaling gelijk in onze administratie gezet.

Als u nu wil betalen kunt u meteen klikken op deze link: https://www.ikvw.nl/betalen/

Mocht een betaling onjuist zijn of een aanmelding worden geannuleerd, dan boeken wij binnen 5 werkdagen het verschuldigde inschrijfgeld terug. (In onze algemene voorwaarden leest u meer over onze annuleringsvoorwaarden)

Als u vragen heeft over de betaling, kunt u ons hier een bericht over sturen, klik dan bovenaan de website op ‘contact

IK WIL MIJN KIND TIJDENS DE WEEK BELLEN?

We begrijpen dat we tegenwoordig niet gewend zijn om zo lang geen contact te hebben met onze kinderen. Wij willen graag al onze tijd en energie tijdens de vakantieweek aan uw kind geven. Daarom kunnen we onze activiteiten niet onderbreken voor telefonisch contact.

We proberen u wel meerdere malen per dag op de hoogte te brengen van alle leuke activiteiten via Facebook.

We beloven u ook dat we bellen als er iets niet goed gaat, als we vragen hebben als uw kind bijvoorbeeld heimwee heeft. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor advies (en in uitzonderingsgevallen zoals heimwee toch even een telefoontje waarmee u uw kind een hart onder de riem kunt steken.)

MAG IK MIJN KIND TOCH EEN TELEFOON MEEGEVEN?

We vinden dit niet goed. We gaan een week op kamp en daar horen telefoons niet bij… we hebben geen tijd en geen bereik in het bos om mobieltjes te gebruiken. Kinderen kunnen een telefoon alleen maar kwijtraken.

Wij beloven u dat wanneer het nodig is, wij u bellen!

WAT MOET MIJN KIND MEENEMEN?

Enkele weken voor vertrek ontvangt u de bagagelijst per email. Ook zullen we deze op de webpagina van de verschillende weken zetten.

Wat belangrijk is dat de kinderen een goede slaapzak en kussen meenemen.

KUNNEN WE DE LEIDING WEL VERTROUWEN?

Stichting IKVW doet er alles aan om te zorgen dat u met goed vertrouwen uw kind een week met ons op kamp kunt sturen. Met alle nieuwe leiding wordt van tevoren een uitgebreid intake-gesprek gevoerd.

Elke leiding is elk jaar weer verplicht om een actueel VOG aan te vragen. Een VOG is een bewijs van goed gedrag, de gemeente screent hierbij of iemand in het verleden verkeerde dingen heeft gedaan. (Onze leiding wordt gescreend op VOG-categorie 84: Personen die belast zijn met de zorg voor minderjarigen en/ of de zorg voor personen die in een (tijdelijke) afhankelijkheidssituatie verkeren.)

Alle leiding heeft ervaring met kinderen, de meesten werken in het onderwijs of een beroep dat hierbij past. We bereiden de weken vooraf met elkaar voor. Tijdens deze voorbereidingen praten we ook veel over hoe wij met kinderen omgaan. Wij spreken bijvoorbeeld altijd op een positieve toon tegen kinderen, we benoemen het gedrag dat we graag willen zien en we hebben respect voor elkaar.

De leiding werkt met een ‘buddy’-systeem, hierbij zijn twee personen samen verantwoordelijk voor 1 groepje kinderen, zo kunnen zijn elkaar helpen en ondersteunen. We proberen indien mogelijk een ervaren en een minder ervaren leiding aan elkaar te koppelen.

Ook hebben wij het vier-ogen-principe, dit betekent dat er nooit iemand alleen bij een kind is. Ook al gaan we even een paar sokken uit een tent halen, er kijkt altijd iemand mee. Zo zorgen we met elkaar voor een veilige omgeving.

Bij twijfel over ongewenst gedrag zullen wij altijd het gesprek met de leiding aangaan en deelname beëindigen als dit slecht is voor onze kinderen. Het welbevinden van de kinderen staat voorop.

Bij overschrijdend gedrag zullen wij altijd melding doen bij politie.

Gelukkig is dit nog nooit gebeurt, wij hebben in 20 jaar een goede naam opgebouwd, en hier zijn wij zuinig op. Zonder uw vertrouwen in ons is er geen IKVW!

WAT GAAN JULLIE ALLEMAAL DOEN?

We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar we willen de kinderen een onvergetelijke week bezorgen. Daarom doen we alleen maar leuke dingen!

Onze kampen zijn allemaal in en om het bos, dus we spelen spellen als levend stratego en water spons vuur. Ook doen we veel sportactiviteiten. We kijken film, gaan zwemmen en sluiten de week af met een groot feest!

IKVW Adventure is de hele week op avontuur, golfen, klimmen, paardrijden, waterskiën, niks is te gek voor Adventure!

WAT ETEN JULLIE?

Op alle weken eten we brood bij het ontbijt en de lunch. ’s Avonds eten we warm.

Overdag krijgen de kinderen fruit, een extraatje en als je op kamp bent wordt er natuurlijk ook gesnoept! De kinderen krijgen gedurende de week ‘snoeppunten’ waarmee ze in ons winkeltje elke dag een paar snoepjes mogen uitzoeken.

Het diner:

IKVW Adventure kookt zelf! Elke dag een lekkere maaltijd waar de kids zelf voor zorgen.

Voor IKVW Play en IKVW Outdoor wordt gekookt, we eten nooit varkensvlees. Kinderen die geen vlees eten of om andere redenen geen vlees willen krijgen een vegetarische vervanger. Dit moet vooraf op het inschrijfformulier aan worden gegeven, dan kunnen wij hier rekening mee houden!

We houden rekening met kinderen die een dieet of allergie hebben, we doen altijd ons best om een alternatief te vinden.We eten elke dag soep en wat anders: rijst, aardappels, pasta, en natuurlijk een keer patat!

De groepsleiding eet samen met de kinderen, er is altijd genoeg voor iedereen en we letten er natuurlijk ook op dat kinderen genoeg eten. Als je de hele dag druk bent geweest heeft iedereen wel honger!

DOUCHEN EN SLAPEN DE JONGENS EN MEISJES GESCHEIDEN?

Het antwoord op deze vraag is ja.

De douches en toiletten zijn gescheiden. Jongens en meisjes douchen apart.
De tenten worden van tevoren ingedeeld, hierbij hebben we aparte jongens- en meisjestenten.

HOE LAAT GAAN DE KINDEREN NAAR BED?

Dat is elke dag anders, maar we gaan niet om zeven uur naar bed, ook na het avondeten en het corvee doen we graag nog een leuk avondactiviteit. Voor het slapen gaan alle kinderen douchen. Na een dag in het bos en zand is het fijn om lekker schoon in bed te stappen.

We houden de energie van de kinderen natuurlijk in de gaten en bepalen elke dag wat verstandig is. Wij (en de kinderen) houden ook wel een beetje van uitslapen, dus dat doen we ook!

HOE GAAN JULLIE OM MET EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN?

Onze hoofdleiding houdt elke dag het weer goed in de gaten. We passen ons programma altijd aan als dat noodzakelijk is. Een beetje regen houdt ons niet tegen, maar we zullen altijd de veiligheid en gezondheid van de kinderen voorop stellen.

Bij slecht weer heeft elke locatie een kamphuis waar we binnen kunnen schuilen en activiteiten kunnen doen. Bij onweer zullen we alle buitenactiviteiten stoppen en binnen het weer afwachten.

Wanneer het weer erg warm wordt passen we het programma aan, we zoeken de schaduw op, doen geen actieve spellen en passen het programma aan. In 2019 hebben we op de heetste dag van het jaar een nieuw programma gemaakt met veel waterspelletjes zodat we op een speelse manier toch lekker af konden koelen!

HOE HANDELEN JULLIE BIJ ONGEVALLEN?

Het belangrijkste is dat onze leiding altijd zal proberen te voorkomen dat er iets gebeurt, toch is er bij spelende kinderen altijd een kans dat er iets mis gaat.

Onder onze leiding is er altijd leiding met EHBO of BHV ervaring. wanneer er een ongeluk plaatsvindt, zullen we er altijd als eerste voor zorgen dat we voor het kind zorgen. Als tweede zullen we zo snel als mogelijk de ouders op de hoogte stellen.

We kijken als eerste naar de ernst van het ongeluk, wanneer wij dit een licht ongeluk is, waarbij wij met een bandage of pleister kunnen helpen, zullen wij dit zelf oplossen.

Wanneer het ongeval ernstiger is zullen we de eerste hulp van het ziekenhuis bezoeken, of bij zeer ernstige ongevallen via 112 een ambulance bellen.


FAQ – frequently asked questions

HEEFT U VRAGEN?

Op de pagina’s van onze weken kunt u meer lezen over #PLAY, #OUTDOOR en #ADVENTURE. Wat we gaan doen, wanneer we vertrekken en wat de kinderen mee moeten nemen bijvoorbeeld. Op andere vragen geven we op deze pagina antwoord.

#IKVWGO

#IKVWADVENTURE

STUUR ONS EEN BERICHT