Onze werkwijzeHET IKVW

ONZE STICHTING

IKVW staat voor Interculturele Kindervakantieweken. Deze stichting bezorgt kinderen een zorgeloze en actieve week om nooit te vergeten. Tijdens onze vakantieweken willen wij de kinderen nieuwe, positieve ervaringen op laten doen, maken kinderen kennis met kinderen uit andere culturen en kunnen er veel nieuwe vriendschappen gesloten worden. Daarnaast leren ze in een niet-schoolse situatie omgaan met elkaar.


READ MORE


HET IKVW

WIE ZIJN WIJ

Al vijftien jaar organiseren wij in de eerste week van de zomervakantie drie kindervakantieweken. We organiseren deze weken voor kinderen uit groep 5 t/m 8 én de brugklas die door verschillende omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen.

IKVW bestaat uit een zeer betrokken kerngroep die op de achtergrond de weken voorbereidt én een grote groep vrijwilligers die onze vakantieweken tot een succes maken. Ieder jaar kunnen op deze manier bijna 200 kinderen een week lang zonder zorgen op vakantie voor een bedrag van slechts 25 tot 45 euro per kind.

LEIDING

Naast de kerngroep die op de achtergrond zorgt voor de planning, organisatie en sponsorwerving, bestaat IKVW niet zonder een grote groep vrijwilligers die elke zomervakantie weer een week met ons mee gaan om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Velen onder de leiding zijn werkzaam in het onderwijs of een hieraan gerelateerde beroepsgroep. Een team van ervaren hoofdleiding is eindverantwoordelijk voor de organisatie tijdens de week.

Het IKVW is aangesloten bij het ‘Steunpunt Kindervakantieweken’ en volgt de protocollen van ‘In Veilige Handen’. Alle deelnemende leiding is in het bezit van een actueel bewijs van goed gedrag (VOG).


VrijwilligersWAAR GAAT HET OM

Veel kinderen die in een grote stad, een asielzoekerscentrum, pleeggezinnen, of thuis wonen, bevinden zich in een situatie waarin de thuissituatie zodanig is dat deze kinderen niet op vakantie kunnen, vaak door financiële problemen.

Deze vakantieweek doorbreekt het isolement en laat de kinderen nieuwe, positieve ervaringen opdoen, biedt de mogelijkheid om kennis te maken met kinderen uit andere culturen en om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Daarnaast leren ze in een niet-schoolse situatie omgaan met elkaar. Bovenal bezorgt IKVW deze kinderen een zorgeloze en actieve week om nooit te vergeten!
ONS DOEL

Stichting IKVW (Interculturele Kinder VakantieWeken) organiseert vakantieweken voor kinderen die door omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen. Tijdens deze vakantieweken doen de kinderen nieuwe, positieve ervaringen op. De kinderen maken kennis met kinderen met andere achtergronden en culturen. Er is veel ruimte voor ontspanningen en plezier en binnen deze setting leren de kinderen om samen te werken en samen te spelen.
ONZE DOELGROEP

Ongeveer 75% van de deelnemers zijn Rotterdamse schoolkinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar (groep 5 t/m 8 en de brugklas van de middelbare school).

De overige 25% zijn kinderen uit kindertehuizen, pleeggezinnen, kinderen uit asielzoekerscentra of via externe instanties zoals Vluchtelingenwerk, Jeugdzorg, en Yulius, of via schoolmaatschappelijk werk.

Deze kinderen gaan zelf niet of nauwelijks op vakantie.

WAAROM DOEN WE DIT

KINDEREN EERST

Stichting IKVW wil maar één ding: kinderen een onbezorgde en onvergetelijke week bezorgen. En dat kunnen we goed! Sinds 1999 zorgen we elk jaar dat bijna 150 kinderen even alles kunnen vergeten tijdens onze vakantieweken.


WAAR GAAN WE HEEN

NATUUR OP TWEE

Al onze kampterreinen liggen in een bosrijke omgeving, kinderen krijgen ook de vrijheid om hier lekker in rond te rennen, spellen te spelen en te ontspannen!