ONMISBAAR

ONZE VRIJWILLIGERS

IKVW kan niet bestaan zijn de vele enthousiaste vrijwilligers. Onze vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer een week lang 100% voor de kinderen die met ons mee gaan. Ook zijn er veel vrijwilligers betrokken bij de voorbereiding voorafgaand aan de week.

IN VEILIGE HANDEN

Elk jaar nemen wij een week lang de zorg op ons voor meer dan 100 kinderen en jongeren. Dit nemen wij heel serieus. Wij zijn aangesloten bij “In Veilige Handen”  om ongewenst gedrag te voorkomen.

In de voorbereiding besteden wij hier aandacht aan. Wij vinden het belangrijk dat alle leiding op de hoogte is van de regels, afspraken en verwachtingen tijdens onze vakantieweken.

Ook moet elke vrijwilliger in het bezit zijn van een VOG van minder dan een jaar oud. Omdat wij actief met “in Veilige Handen” werken, is deze kosteloos voor de vrijwilligers.

Tijdens de week dient alle leiding zich te houden aan ons gedragsprotocol. Hierin staat hoe wij ons ten opzichte van de kinderen gedragen, de belangrijkste afspraak is: De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de minderjarige zich veilig en gerespecteerd voelt. Wij gaan uit van het 4-ogen-principe (Er is in principe nooit iemand alleen samen met een kind, er zijn altijd 4 ogen aanwezig).

Wilt u meer informatie, dan kunt u ons preventiebeleid hieronder downloaden.

IKVW ‘IN VEILIGE HANDEN’

GROEPSLEIDING

Als groepsleiding ben je gedurende de week verantwoordelijk voor een groepje van 5 of 6 kinderen. Op de zondag van de vakantieweek gaan we al met de leiding naar de kamplocatie om samen de week voor te bereiden. We zetten het programma klaar en zorgen dat we met zijn allen klaar zijn voor de kinderen die op maandagochtend komen.

Tijdens de week draag jij, samen met de hoofdleiding of een ‘buddy’ de zorg voor jouw kinderen. Je begeleidt ze bij activiteiten, motiveert, stimuleert en je zorgt. Je eet met ze, doet samen de corvee en je brengt ze naar bed. Jij bent gedurende de week het aanspreekpunt voor de kinderen. Hard werken, maar een dankbare taak!

ACTIVITEITENLEIDING

De meeste leiding is groepsleiding, enkele leiding heeft een andere taak, zoals het voorbereiden en organiseren van de (spel)activiteiten. Je bent mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de activiteiten die op het programma staan. Je denkt altijd vooruit: Welke activiteiten komen eraan? Wat moet er nog klaargezet worden?

Wanneer je mee gaat met Go en Adventure, geef je ook vorm aan het thema van de week. Dat houdt in dat je met andere leiding bijvoorbeeld zorgt voor leuke, grappige toneelstukjes of filmpjes die binnen het thema passen. De ervaring leert dat activiteitenleiders, ondanks dat ze geen groepje hebben, heel dicht bij de kinderen komen te staan. Het leuke is dat je aan het einde van de week alle kinderen ken en alle kinderen kennen jou!

WAT WIJ DOEN

WAT GEBEURT ER TIJDENS IKVW

Drie weken waarin de nadruk op verschillende gebieden ligt. Bij IKVW-Play ligt de nadruk op spel en de natuur, bij Outdoor op Sport, spel en samenwerken. Adventure staat in het teken van zelfstandigheid en avontuur. Wat de weken natuurlijk gemeen hebben is de positieve sfeer en het plezier! Elk kind kan tijdens IKVW een week zorgeloos genieten!!!


PLEZIER

Één week bomvol plezier en pret!GA OP ONDERZOEK

Speuren door het bos rond het kamphuis #PLAY, speurtocht over de zandvlakte #OUTDOOR, puzzeltocht door Almere #ADVENTUREGAMES

Levend Stratego, Wereldhandelsspel, Smokkelspel, Spons-Water-Vuur, Carcassonne en ga zo maar door, elke dag weer nieuwe actieve, spannende en vooral leuke activiteiten.ONTSPANNING

We hebben elke dag ook veel tijd voor ontspanning. Lekker rondlopen door het bos, tafeltennis, voetbal, of gewoon lekker hangen. Ook daar is tijd voor, we zijn immers op vakantie!LEKKER ETEN

Adventure zal zelf koken, voor Play en Outdoor wordt gekookt. Je zal misschien niet elke dag je favoriete maaltje voorgeschoteld krijgen, maar we vinden het zelf erg lekker! We houden natuurlijk rekening met kinderen die geen varkensvlees, rundvlees, of helemaal geen vlees eten. Dit en allergieën kun je doorgeven op het inschrijfformulier.NIEUWE VRIENDEN

Het is natuurlijk heel erg spannend als je nog weinig kinderen kent. Maar na meer dan 15 jaar IKVW kunnen wel je beloven dat je binnen één dag al nieuwe vrienden hebt gemaakt! En als je dat moeilijk vind, dan helpen we je daarbij! Je moet maar zo denken, alle andere kinderen vinden het net zo spannend! Aan het einde van de week zijn er altijd veel nieuwe vriendschappen gesloten (en moeten we soms wel wat traantjes wegpinken omdat we iedereen weer moeten missen)SAMENWERKEN

Met zo veel kinderen is het belangrijk om goed samen te werken. Bij spellen, bij het thema, maar ook bij het corvee, of als je bij Adventure je eigen tent op gaat zetten!KAMPEREN

IKVW GO en ADVENTURE slapen heerlijk in tenten in de buitenlucht! Neem dus je warme slaapzak en een kussen mee!

HOOFDLEIDING

WIE LEIDEN ONZE WEKEN

Drie weken waarin de nadruk op verschillende gebieden ligt. Bij IKVW-Play ligt de nadruk op spel en de natuur, bij Outdoor op Sport, spel en samenwerken. Adventure staat in het teken van zelfstandigheid en avontuur. Wat de weken natuurlijk gemeen hebben is de positieve sfeer en het plezier! Elk kind kan tijdens IKVW een week zorgeloos genieten!!!


HOOFDLEIDING GO

ROLINDE MIKE BOB

Drie leerkrachten met een enorme brok ervaring. Peter is leerkracht en coördinator basisonderwijs in Rotterdam Lombardijen, Hein geeft les in het praktijkonderwijs in Schiedam en Sherida is leerkracht op een Jenaplanschool in Barendrecht. Al sinds de PABO kennen zij elkaar door dik en dun. Samen hebben zij al meer dan 40 ikvw-jaren ervaring als groepsleiding, activiteitenleiding of hoofdleiding. Al zes jaar zijn zij de vaste kern van de nieuwe IKVW-Outdoor-week van het IKVW en zij hopen dit nog jaren te doen. Een drietal vol energie. Het doel is elke dag weer een grote glimlach op het gezicht van elk kind.


HOOFDLEIDING ADVENTURE

SHERIDA DION

René en Prince hebben in 1999 stichting IKVW opgericht. Sindsdien zetten zij zich al bijna 20 jaar in voor de stichting. Sinds 2009 zijn zij de vaste spil in de Adventure-week. En avontuur daar houden zij van. René is leerkracht in Rotterdam, Prince is directeur van een onderwijs-adviesbureau.